Kladdkaka

10-12 stukken

20 minuten

30 minuten

10-12 stukken

20 minuten

30 minuten

Kladdkaka betekent letterlijk vertaald naar het Nederlands ‘plakkerige chocoladetaart’ en is eigenlijk een Zweedse versie van een super fudgy brownie. De Zweden zijn dol op deze taart (hoe kan het ook anders, het is een chocoladetaart!) en ze hebben zelfs jaarlijks een nationale Kladdkaka dag op 7 november. Het maken van een kladdkaka is super eenvoudig, zie hieronder het recept!

Dit heb je nodig:

  • 225 gram roomboter
  • 270 gram kristalsuiker (het liefst fijne kristalsuiker)
  • 150 gram bruine kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 210 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • Snufje zout

Voor dit recept heb ik een 24 cm bakvorm gebruikt.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed vervolgens de onderkant en zijkant van de bakvorm met bakpapier. Sla deze stap niet over! Dit voorkomt dat je kladdkaka vast komt te zitten in de bakvorm.
  2. Nu alle voorbereidingen gedaan zijn, is het tijd voor het leuke deel: het beslag maken! Smelt als eerste de boter in een koekenpannetje (of als je ongeduldig bent in de magnetron).
  3. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng tot zich een beslag vormt. Het is belangrijk niet te lang door te gaan met het mengen van het beslag, dit zorgt er namelijk voor dat je kladdkaka droog wordt.
  4. Doe het beslag in de ingevette en beklede bakvorm en bak voor 30-35 minuten in het midden van de oven. De Kladdkaka is klaar wanneer het midden van de taart nog een beetje heen een weer kan schudden maar de zijkanten “vast” zijn.
  5. Laat de taart afkoelen en plaats de taart daarna in de koelkast voor het liefst een hele nacht. Maar mocht je echt niet kunnen wachten dan is 4 uurtjes in de koelkast ook acceptabel 😉
  6. Eet smakelijk!!

 

Tip: Het is  erg lekker om de kladdkaka te serveren met een toefje slagroom en wat vers fruit (aarbeien of frambozen zijn mijn favoriet!).

Kladdkaka betekent letterlijk vertaald naar het Nederlands ‘plakkerige chocoladetaart’ en is eigenlijk een Zweedse versie van een super fudgy brownie. De Zweden zijn dol op deze taart (hoe kan het ook anders, het is een chocoladetaart!) en ze hebben zelfs jaarlijks een nationale Kladdkaka dag op 7 november. Het maken van een kladdkaka is super eenvoudig, zie hieronder het recept!

Dit heb je nodig:

  • 225 gram roomboter
  • 270 gram kristalsuiker (het liefst fijne kristalsuiker)
  • 150 gram bruine kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 210 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • Snufje zout

Voor dit recept heb ik een 24 cm bakvorm gebruikt.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed vervolgens de onderkant en zijkant van de bakvorm met bakpapier. Sla deze stap niet over! Dit voorkomt dat je kladdkaka vast komt te zitten in de bakvorm.
  2. Nu alle voorbereidingen gedaan zijn, is het tijd voor het leuke deel: het beslag maken! Smelt als eerste de boter in een koekenpannetje (of als je ongeduldig bent in de magnetron).
  3. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng tot zich een beslag vormt. Het is belangrijk niet te lang door te gaan met het mengen van het beslag, dit zorgt er namelijk voor dat je kladdkaka droog wordt.
  4. Doe het beslag in de ingevette en beklede bakvorm en bak voor 30-35 minuten in het midden van de oven. De Kladdkaka is klaar wanneer het midden van de taart nog een beetje heen een weer kan schudden maar de zijkanten “vast” zijn.
  5. Laat de taart afkoelen en plaats de taart daarna in de koelkast voor het liefst een hele nacht. Maar mocht je echt niet kunnen wachten dan is 4 uurtjes in de koelkast ook acceptabel 😉
  6. Eet smakelijk!!

 

Tip: Het is  erg lekker om de kladdkaka te serveren met een toefje slagroom en wat vers fruit (aarbeien of frambozen zijn mijn favoriet!).

Lees ook onze blogs

10-12 stukken

20 minuten

30 minuten

Kladdkaka betekent letterlijk vertaald naar het Nederlands ‘plakkerige chocoladetaart’ en is eigenlijk een Zweedse versie van een super fudgy brownie. De Zweden zijn dol op deze taart (hoe kan het ook anders, het is een chocoladetaart!) en ze hebben zelfs jaarlijks een nationale Kladdkaka dag op 7 november. Het maken van een kladdkaka is super eenvoudig, zie hieronder het recept!

Dit heb je nodig:

  • 225 gram roomboter
  • 270 gram kristalsuiker (het liefst fijne kristalsuiker)
  • 150 gram bruine kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 210 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • Snufje zout

Voor dit recept heb ik een 24 cm bakvorm gebruikt.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed vervolgens de onderkant en zijkant van de bakvorm met bakpapier. Sla deze stap niet over! Dit voorkomt dat je kladdkaka vast komt te zitten in de bakvorm.
  2. Nu alle voorbereidingen gedaan zijn, is het tijd voor het leuke deel: het beslag maken! Smelt als eerste de boter in een koekenpannetje (of als je ongeduldig bent in de magnetron).
  3. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een kom. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng tot zich een beslag vormt. Het is belangrijk niet te lang door te gaan met het mengen van het beslag, dit zorgt er namelijk voor dat je kladdkaka droog wordt.
  4. Doe het beslag in de ingevette en beklede bakvorm en bak voor 30-35 minuten in het midden van de oven. De Kladdkaka is klaar wanneer het midden van de taart nog een beetje heen een weer kan schudden maar de zijkanten “vast” zijn.
  5. Laat de taart afkoelen en plaats de taart daarna in de koelkast voor het liefst een hele nacht. Maar mocht je echt niet kunnen wachten dan is 4 uurtjes in de koelkast ook acceptabel 😉
  6. Eet smakelijk!!

 

Tip: Het is  erg lekker om de kladdkaka te serveren met een toefje slagroom en wat vers fruit (aarbeien of frambozen zijn mijn favoriet!).

Delen :

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Delen :

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

5 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Honger gekregen?

bosbessenjam Zweden

Blåbärssylt

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn

bosbessen muffin zweden

Blåbärsmuffins

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn

snökakor koekjes zweden

Snökakor

Deze snökakor zijn zweedse chocolade koekjes die vooral in de winter populair zijn. De poedersuiker op de koekjes geeft een sneeuweffect waardoor deze koekjes toch

Zelfgebakken sylt Grottor kakor zweden

Syltgrottor

Deze syltgrottor (letterlijk vertaald “jamgrotten”) kennen we eigenlijk niet echt in Nederland, maar hier in zweden zijn ze heel populair. De koekjes lijken een beetje

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen in Zweden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen in Zweden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!