bosbessen muffin zweden

Blåbärsmuffins

12 muffins

15 minuten

21-23 minuten

12 muffins

15 minuten

21-23 minuten

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn ze, dus hebben we een flinke voorraad geplukt in het bos achter het huis. Mama is aan de slag gegaan met het maken van jam en ik heb de bosbessen verwerkt in deze muffins. De muffins zijn heerlijk smeuïg en de bosbessen geven een extra frisse smaak. En laten we de crumble niet vergeten! Die is heerlijk knapperig, boterig en heeft een vleugje kaneel die perfect past bij de smaak van de bosbessen. Zoo lekker!!

Dit heb je nodig:

Muffins:

  • 150 gram suiker
  • 125 ml melk
  • 125 ml neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract of vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram bosbessen

 

Crumble:

  • 65 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 60 ml (4 eetlepels) gesmolten boter

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak als eerste de crumble-topping: Meng in een kom de bloem, suiker en kaneel en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Meng tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
  3. Nu is het tijd voor de muffins! Meng de suiker, melk, olie ei en vanille in een kom tot een homogeen mengsel, dit zijn je “natte” ingrediënten. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Dit zijn je “droge” ingrediënten.
  4. Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit met een spatel door elkaar. Het is belangrijk om niet te lang te mengen, anders worden je muffins taai en elastiekerig! Het is niet erg als het beslag nog wat klontjes bevat.
  5. Voeg nu de bosbessen toe aan het beslag en meng dit kort door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en strooi als laatst de crumble over de muffins.
  7. Bak de muffins voor 5 minuten op 200 graden, daarna verlaag je de temperatuur naar 175 graden en bak je de muffins voor nog 16-18 minuten.

 

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn ze, dus hebben we een flinke voorraad geplukt in het bos achter het huis. Mama is aan de slag gegaan met het maken van jam en ik heb de bosbessen verwerkt in deze muffins. De muffins zijn heerlijk smeuïg en de bosbessen geven een extra frisse smaak. En laten we de crumble niet vergeten! Die is heerlijk knapperig, boterig en heeft een vleugje kaneel die perfect past bij de smaak van de bosbessen. Zoo lekker!!

Dit heb je nodig:

Muffins:

  • 150 gram suiker
  • 125 ml melk
  • 125 ml neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract of vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram bosbessen

 

Crumble:

  • 65 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 60 ml (4 eetlepels) gesmolten boter

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak als eerste de crumble-topping: Meng in een kom de bloem, suiker en kaneel en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Meng tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
  3. Nu is het tijd voor de muffins! Meng de suiker, melk, olie ei en vanille in een kom tot een homogeen mengsel, dit zijn je “natte” ingrediënten. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Dit zijn je “droge” ingrediënten.
  4. Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit met een spatel door elkaar. Het is belangrijk om niet te lang te mengen, anders worden je muffins taai en elastiekerig! Het is niet erg als het beslag nog wat klontjes bevat.
  5. Voeg nu de bosbessen toe aan het beslag en meng dit kort door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en strooi als laatst de crumble over de muffins.
  7. Bak de muffins voor 5 minuten op 200 graden, daarna verlaag je de temperatuur naar 175 graden en bak je de muffins voor nog 16-18 minuten.

 

Lees ook onze blogs

12 muffins

15 minuten

21-23 minuten

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn ze, dus hebben we een flinke voorraad geplukt in het bos achter het huis. Mama is aan de slag gegaan met het maken van jam en ik heb de bosbessen verwerkt in deze muffins. De muffins zijn heerlijk smeuïg en de bosbessen geven een extra frisse smaak. En laten we de crumble niet vergeten! Die is heerlijk knapperig, boterig en heeft een vleugje kaneel die perfect past bij de smaak van de bosbessen. Zoo lekker!!

Dit heb je nodig:

Muffins:

  • 150 gram suiker
  • 125 ml melk
  • 125 ml neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract of vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram bosbessen

 

Crumble:

  • 65 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 60 ml (4 eetlepels) gesmolten boter

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak als eerste de crumble-topping: Meng in een kom de bloem, suiker en kaneel en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Meng tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
  3. Nu is het tijd voor de muffins! Meng de suiker, melk, olie ei en vanille in een kom tot een homogeen mengsel, dit zijn je “natte” ingrediënten. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Dit zijn je “droge” ingrediënten.
  4. Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit met een spatel door elkaar. Het is belangrijk om niet te lang te mengen, anders worden je muffins taai en elastiekerig! Het is niet erg als het beslag nog wat klontjes bevat.
  5. Voeg nu de bosbessen toe aan het beslag en meng dit kort door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en strooi als laatst de crumble over de muffins.
  7. Bak de muffins voor 5 minuten op 200 graden, daarna verlaag je de temperatuur naar 175 graden en bak je de muffins voor nog 16-18 minuten.

 

Delen :

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Delen :

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Eén reactie

  1. Lieve familie,
    Wat leuk om jullie te volgen in Zweden en foto’s te bekijken.
    Door de verhalen van Marloes krijg je een goede indruk van jullie belevenissen en de recepten van Lieke ga ik vast een keer maken.
    Wij zijn benieuwd naar de volgende blogs en wensen jullie succes met het uitvoeren van de plannen.
    Liefs en groetjes van ons.
    Oom Henk en tante Ineke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Honger gekregen?

bosbessenjam Zweden

Blåbärssylt

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn

snökakor koekjes zweden

Snökakor

Deze snökakor zijn zweedse chocolade koekjes die vooral in de winter populair zijn. De poedersuiker op de koekjes geeft een sneeuweffect waardoor deze koekjes toch

Zelfgebakken sylt Grottor kakor zweden

Syltgrottor

Deze syltgrottor (letterlijk vertaald “jamgrotten”) kennen we eigenlijk niet echt in Nederland, maar hier in zweden zijn ze heel populair. De koekjes lijken een beetje

Kladdkaka

Kladdkaka betekent letterlijk vertaald naar het Nederlands ‘plakkerige chocoladetaart’ en is eigenlijk een Zweedse versie van een super fudgy brownie. De Zweden zijn dol op

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen in Zweden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen in Zweden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!