snökakor koekjes zweden

Snökakor

20 koekjes

100 minuten

12-15 minuten

20 koekjes

100 minuten

12-15 minuten

Deze snökakor (sneeuwkoekjes) zijn Zweedse chocoladekoekjes die vooral in de winter populair zijn. De poedersuiker op de koekjes geeft een sneeuweffect waardoor deze koekjes toch net even wat anders zijn dan een standaard chocoladekoekje. Hier in huis waren ze erg populair, want tja chocolade en koekjes zijn toch gewoon een supercombinatie 😍.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram boter, kamertemperatuur
  • 112 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 120 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 ml melk
  • 30 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Doe de boter, bruine basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer tot een romig mengsel.
  2. Voeg het ei toe en mix tot het ei is opgenomen.
  3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het boter en suikermengsel en meng dit met een spatel tot een homogeen mengsel.
  5. Nu is het tijd om de bloem, cacao, bakpoeder en snufje zout toe te voegen. Mix met een handmixer tot er een deeg ontstaat. Schrik niet als het deeg plakkerig blijft, dit hoort zo.
  6. Maak een rol van het deeg en verpak dit in plasticfolie. Leg de deeg-worst voor minimaal een uur in de koelkast.
  7. Het deeg is een stuk harder geworden en daardoor ook beter hanteerbaar. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en rol ieder stuk tot een balletje. Leg vervolgens de balletjes weer even in de koelkast zodat het deeg goed koud blijft.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  9. Bedek de balletjes in een laagje poedersuiker. Zelf doe ik wat poedersuiker in een schaaltje en rol ik vervolgens de balletjes door de poedersuiker. Het laagje poedersuiker mag best dik zijn, anders zie je na het bakken niets meer van de poedersuiker en dat zou jammer zijn!
  10. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes voorzichtig heel ietsje plat. Ik raad aan om maximaal 10 stuks op één bakplaat te leggen, de koekjes lopen namelijk wat uit tijdens het bakken.
  11. Bak de koekjes voor ongeveer 12-15 minuten en laat ze na het bakken afkoelen.

Deze snökakor (sneeuwkoekjes) zijn Zweedse chocoladekoekjes die vooral in de winter populair zijn. De poedersuiker op de koekjes geeft een sneeuweffect waardoor deze koekjes toch net even wat anders zijn dan een standaard chocoladekoekje. Hier in huis waren ze erg populair, want tja chocolade en koekjes zijn toch gewoon een supercombinatie 😍.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram boter, kamertemperatuur
  • 112 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 120 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 ml melk
  • 30 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Doe de boter, bruine basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer tot een romig mengsel.
  2. Voeg het ei toe en mix tot het ei is opgenomen.
  3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het boter en suikermengsel en meng dit met een spatel tot een homogeen mengsel.
  5. Nu is het tijd om de bloem, cacao, bakpoeder en snufje zout toe te voegen. Mix met een handmixer tot er een deeg ontstaat. Schrik niet als het deeg plakkerig blijft, dit hoort zo.
  6. Maak een rol van het deeg en verpak dit in plasticfolie. Leg de deeg-worst voor minimaal een uur in de koelkast.
  7. Het deeg is een stuk harder geworden en daardoor ook beter hanteerbaar. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en rol ieder stuk tot een balletje. Leg vervolgens de balletjes weer even in de koelkast zodat het deeg goed koud blijft.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  9. Bedek de balletjes in een laagje poedersuiker. Zelf doe ik wat poedersuiker in een schaaltje en rol ik vervolgens de balletjes door de poedersuiker. Het laagje poedersuiker mag best dik zijn, anders zie je na het bakken niets meer van de poedersuiker en dat zou jammer zijn!
  10. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes voorzichtig heel ietsje plat. Ik raad aan om maximaal 10 stuks op één bakplaat te leggen, de koekjes lopen namelijk wat uit tijdens het bakken.
  11. Bak de koekjes voor ongeveer 12-15 minuten en laat ze na het bakken afkoelen.

Lees ook onze blogs

20 koekjes

100 minuten

12-15 minuten

Deze snökakor (sneeuwkoekjes) zijn Zweedse chocoladekoekjes die vooral in de winter populair zijn. De poedersuiker op de koekjes geeft een sneeuweffect waardoor deze koekjes toch net even wat anders zijn dan een standaard chocoladekoekje. Hier in huis waren ze erg populair, want tja chocolade en koekjes zijn toch gewoon een supercombinatie 😍.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram boter, kamertemperatuur
  • 112 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 120 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 ml melk
  • 30 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Doe de boter, bruine basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix met een handmixer tot een romig mengsel.
  2. Voeg het ei toe en mix tot het ei is opgenomen.
  3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het boter en suikermengsel en meng dit met een spatel tot een homogeen mengsel.
  5. Nu is het tijd om de bloem, cacao, bakpoeder en snufje zout toe te voegen. Mix met een handmixer tot er een deeg ontstaat. Schrik niet als het deeg plakkerig blijft, dit hoort zo.
  6. Maak een rol van het deeg en verpak dit in plasticfolie. Leg de deeg-worst voor minimaal een uur in de koelkast.
  7. Het deeg is een stuk harder geworden en daardoor ook beter hanteerbaar. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en rol ieder stuk tot een balletje. Leg vervolgens de balletjes weer even in de koelkast zodat het deeg goed koud blijft.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  9. Bedek de balletjes in een laagje poedersuiker. Zelf doe ik wat poedersuiker in een schaaltje en rol ik vervolgens de balletjes door de poedersuiker. Het laagje poedersuiker mag best dik zijn, anders zie je na het bakken niets meer van de poedersuiker en dat zou jammer zijn!
  10. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes voorzichtig heel ietsje plat. Ik raad aan om maximaal 10 stuks op één bakplaat te leggen, de koekjes lopen namelijk wat uit tijdens het bakken.
  11. Bak de koekjes voor ongeveer 12-15 minuten en laat ze na het bakken afkoelen.

Delen :

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Delen :

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Honger gekregen?

bosbessenjam Zweden

BlÄbÀrssylt

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn

bosbessen muffin zweden

BlÄbÀrsmuffins

Mmmm….. Het bosbessen-seizoen is weer begonnen in Zweden en dat betekent een regelrechte bosbessen-invasie hier in de bossen. Te lekker om te laten staan zijn

Zelfgebakken sylt Grottor kakor zweden

Syltgrottor

Deze syltgrottor (letterlijk vertaald “jamgrotten”) kennen we eigenlijk niet echt in Nederland, maar hier in zweden zijn ze heel populair. De koekjes lijken een beetje

Kladdkaka

Kladdkaka betekent letterlijk vertaald naar het Nederlands ‘plakkerige chocoladetaart’ en is eigenlijk een Zweedse versie van een super fudgy brownie. De Zweden zijn dol op

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen in Zweden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen in Zweden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!